Individuele coaching

Ieder mens is anders. Ieder leerproces is anders. Daarom geven sommigen de voorkeur aan individuele coaching. Deze intensieve vorm van begeleiding helpt u om snel uw presen­tatie­vaardigheden of omgang met de media te verbeteren. U doet dat in een 'veilige' omgeving, waarin respect, vertrouwen en discretie centraal staan. Alles draait om het bereiken van een betere presentatie. De weg daar naar toe is strikt privé.

Journalistiek

Als presentator of verslaggever leert u uw (in)spreektechnieken optimaliseren. Hoe kunt u stem en spreektechniek maar ook uw taalgebruik inzetten om nóg dichter bij de kijker of luisteraar te komen? Hoe gaat u om met de camera? Wat als u niet in beeld komt en het dus volledig van uw stem en spreektechniek moet hebben? Bijvoorbeeld als voice-over bij film- of televisiebeelden. Of op radio. U werkt in een veilige en onafhankelijke setting aan uw spreektechniek en u leert uw expressiemiddelen adequaat in te zetten.

Bedrijfsleven en overheid

U kiest voor individuele coaching wanneer u uw persoonlijke stijl van presenteren op individuele, vertrouwelijke basis wilt uitdiepen. Of wanneer u in aanraking komt met journalisten van pers, radio of televisie. Misschien moet u optreden in een bedrijfsfilm of een interview geven voor een vakblad. Ook dan is er alle reden om in een één-op-één situatie te werken aan verbetering van uw communicatieve vaardigheden en persoonlijke presentatiestijl.

Acteurs en voice-overs

Hoe maakt u optimaal gebruik van uw expressiemogelijkheden, stem en articulatie en spreekritme wanneer u als acteur op het toneel staat, in een film speelt of een voice-over inspreekt? DBPA begeleidt in het aanleren én afleren van accenten en het brengen van verschillende boodschappen met de juiste 'tone of voice'.

Aanpak

Tijdens het intakegesprek wordt de balans opgemaakt van uw presentatie-ervaring. Ook wordt een presentatiescreening afgenomen. Op basis hiervan worden de individuele leerdoelen geformuleerd. Het verloop van het coachingstraject is sterk afhankelijk van uw specifieke wensen en behoeften. In veel gevallen volgt na een periode van intensief contact een fase waarin de begeleiding geleidelijk wordt afgebouwd.